Fietscafé

Gelegen in het heuvelachtige Pajottenland, met een serieuze geschiedenis in de discipline van het wielrennen, willen we ons graag profileren als ‘fietscafé’. Niet voor niets prijkt er een label 'fietsvriendelijk' op ons raam en voordeur.

Om aan de noden van fietsers en stappers te voldoen bieden wij enkele handigheden aan.

Zo is er een ruime fietsenstalling aanwezig. (sloten weliswaar zelf mee te nemen)

Zo is er een EHBO-kit aanwezig in geval van valpartijen. (niet iedereen noemt Peter Sagan)

Zo is er gerief om kleine herstellingen uit te voeren. (niet iedereen heeft een volgwagen achter hem rijden)

Zo is er een laadpunt voor elektrische fietsen aanwezig. (mits eigen kabel en consumptie)

Zo is er een bikewash aanwezig om fietsen te reinigen na een fietstocht. (jezelf douchen is echter niet mogelijk)

Zo is er mogelijkheid om drinkbussen bij te vullen mits consumptie. (pilsje in de bus gieten is wel mogelijk)

Zo is er de mogelijkheid om de gpx-routes van alle trajecten te downloaden bij ‘Routes’.

Zo zijn er wandelkaarten voor handen mits afgifte van 1 identiteitskaart en een kleine waarborg.

Parking

Een ander aspect wat ons Kaffee ideaal maakt voor grote fietstochten is de grote voorziening aan parking. Iets wat we zelf minder in handen hadden, maar toch handig om af te spreken met je wielervrienden als je van verder komt.

Zo zijn er 22 plaatsen aan het café zelf, 15 plaatsen achter de tekenacademie en 59 plaatsen op de parking van het gemeentehuis.

Een warm en gezellig café
"Voor jong en oud, met jong en oud!”

Sport en discussie

Natuurlijk houden we niet alleen van wielrennen maar van alle sporten. Daarom is er een groot scherm aanwezig om de voornaamste sportwedstrijden live te volgen! Ook zal er in de (hopelijk nabije) toekomst een polyvalente zaal ter beschikking zijn voor de geëngageerden onder ons.

Eten en drinken

Een goeie pint gaat vaak samen met een goeie maaltijd. Daarom zal er op zaterdag tussen 12u-14u en 17u-19u én op zondag van 17u-19u overheerlijke spaghetti worden geserveerd. Verse soep kan geslurpt worden van oktober tot en met februari. Tot de tijd dat het leven zijn normale gangetje hervat, hebben we ook Take-Away maaltijden ter beschikking.

Opening en markt

Het Kaffee is elke dag open vanaf 9u30, behalve op woensdag want dan is het toe. Op vrijdag is er van 15u-19u een gezellige markt aan de Rink. Door het ruime terras onder de historische kerktoren van Sint-Pieters-Leeuw waan je jezelf precies in het Monaco nabij de Zuunbeek.

Veiligheid  COVID-19

Daarnaast zijn we erg begaan met de gezondheid van onze klanten (en van iedereen natuurlijk). We zijn 100% corona-proof door de verschillende maatregelen zowel binnen als buiten.